Labels

Lunch (241) Pranzo (237) Obiad (230) Cena (202) Cakes (166) Ciasta (164) Tea cakes (163) Torte (160) Ciastka (156) Dolcetti (152) Supper (147) Kolacja (123) Dolci (122) Cookies (121) Desery (114) Desserts (114) Pieczywo (72) Pane (69) Bread (68) Śniadania (47) Side dishes (41) Dodatki (38) Drinks (38) Bevande (37) Napoje (37) Insalate (33) Salads (33) Sałatki (33) Breakfasts (32) Antipasti (31) Akcje kulinarne (30) Contorni (30) Przystawki (28) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Preserves (24) Przetwory (24) Pancakes (23) Starters (23) Le crepes (22) Naleśniki (22) Pizza (17) Gratin (14) Zapiekanka (14) Marmellate (13) Confetture (11) Konkurs (10) Biscotti salati (5) Gardiniere (4) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

21/03/2018

Ciasto z bananami (łatwe) - Easy Banana Cake Recipe - Torta facile alle banane

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti
2 szklanka mąki/ 2 cups plain white flour/ 2 tazze di farina
100 g masła / 3.5 oz butter / 100 g di burro
3 łyżki oliwy lub oleju/ 3 tbs olive oil/ 3 cucchiai di olio d'oliva
2 jajka/ 2 eggs/ 2 uova
1 niepełna szklanka cukru/ 1 cup sugar or less/ 1 tazza di zucchero oppure un po' meno
1 łyżeczka proszku do pieczenia/ 1 ts baking powder/ 1 cucchiaino di lievito per i dolci
cukier waniliowy/ 1 ts vanilla extract/ vaniglia
3 dojrzełe banany/ 3 ripe bananas/ 3 banane mature

Polski:
Wykonanie: Ubić lub wymieszać wszystkie składniki w miarę dokładnie, banany można rozgnieść widelcem. Wlać do tortownicy wyłożonej papierem i posypać cukrem trzcinowym. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 40 minut. Ciasto polecam dla zabieganych, jak najbardziej nadaje się na wielkanocny stół. Można je polać dowolną polewą i ozdobić orzechami, migdałami lub bakaliami. 

English 
Method: Beat or stir all the ingredients well, the banans can be smashed with a fork. Pour into a tin and sprinkle with cane sugar over the top.  Bake at 350° F for about 40 minutes. It is a good Easter solutions for busy people.

Italiano
Come si fa:  Frullare oppure mescolare il tutto delicatamente, le banane si possono schiacciare con una forchetta. Mettere in una teglia foderata con la carta da forno e cospargere con un po' di zucchero di canna. Infornare in forno preriscaldato a 180° per circa 40 minuti o finché l'interno risulterà asciutto (fate la prova con uno stuzzicadenti). La torta va fatta velocemente ed allora sarà buona per chi è di fretta, la posso consigliare anche per la Pasqua.


Przepis bierze udział w poniższej akcji kulinarnej:

No comments:

Post a comment