Labels

Lunch (241) Pranzo (237) Obiad (230) Cena (202) Cakes (166) Ciasta (164) Tea cakes (163) Torte (160) Ciastka (156) Dolcetti (152) Supper (147) Kolacja (123) Dolci (122) Cookies (121) Desery (114) Desserts (114) Pieczywo (72) Pane (69) Bread (68) Śniadania (47) Side dishes (41) Dodatki (38) Drinks (38) Bevande (37) Napoje (37) Insalate (33) Salads (33) Sałatki (33) Breakfasts (32) Antipasti (31) Akcje kulinarne (30) Contorni (30) Przystawki (28) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Preserves (24) Przetwory (24) Pancakes (23) Starters (23) Le crepes (22) Naleśniki (22) Pizza (17) Gratin (14) Zapiekanka (14) Marmellate (13) Confetture (11) Konkurs (10) Biscotti salati (5) Gardiniere (4) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

24/05/2019

Herbatka wzmacniająca z bluszczyka kurdybanka - Ground Ivy Infusion - Tisana dell'edera terrestre

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski:
Wykonanie: Bluszczyk kurdybanek jest zdrowy jako warzywko, sałata (listki i kwiaty), przyprawa świeża lub suszona, napar do kąpieli lub po prostu herbatka... zalewamy świeże lub suszone górne części zerwanego z łąki lub lasu bluszczyka kurdybanka (ok. 1 łyżki) wrzątkiem, przykrywamy naczynie i po ok 10 minutach wywar gotowy do picia, pyszny, wzmacniający organizm i ułatwiający trawienie... Polecam w ten sposób rozpocząć dzień. Po wypiciu herbatki, zjadam wymoczonego kurdybanka, i życzę smacznego :).

English:
Method: For a traditional mug of infusion, you need 1 table spoon of fresh or dried ground ivy, pour in boiling water and cover for at least 10 minutes. Drink the infusion and eat the remaining ivy in your mug :). 

Italiano:
Come si fa: Per fare una tazza di tisana, ci vuole 1 cucchiaio di edera terrestre fresca o secca, 1 tazza d'acqua bollente, un coperchio e 10 minuti di pazienza ;). Si può consumare la pianta che rimane nella tazza :). Buon appetito!


Przepis bierze udział w poniższej akcji kulinarnej:
Jemy chwasty 2019

No comments:

Post a comment