Labels

Lunch (241) Pranzo (237) Obiad (230) Cena (202) Cakes (166) Ciasta (164) Tea cakes (163) Torte (160) Ciastka (156) Dolcetti (152) Supper (147) Kolacja (123) Dolci (122) Cookies (121) Desery (114) Desserts (114) Pieczywo (72) Pane (69) Bread (68) Śniadania (47) Side dishes (41) Dodatki (38) Drinks (38) Bevande (37) Napoje (37) Insalate (33) Salads (33) Sałatki (33) Breakfasts (32) Antipasti (31) Akcje kulinarne (30) Contorni (30) Przystawki (28) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Preserves (24) Przetwory (24) Pancakes (23) Starters (23) Le crepes (22) Naleśniki (22) Pizza (17) Gratin (14) Zapiekanka (14) Marmellate (13) Confetture (11) Konkurs (10) Biscotti salati (5) Gardiniere (4) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

30/05/2019

Pasta z awokado i tuńczyka (do chleba) - Avocado And Tuna Spread Recipe - Crostini con crema di avocado e tonno

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski
Wykonanie: Obrane ze skóry, dojrzałe awokado, rozbić widelcem, wymieszać dobrze z wyjętym ze słoiczka tuńczykiem, w proporcjach jakie nam odpowiadają. Doprawić ewentualnie solą i siekaną zieloną pietruszką. Podawać z pieczywem, np. crostini. Pastę przechowywać w lodówce, najlepiej z wierzchu zalać oliwą, by nie doprowadzić do utlenienia awokado (ciemnieje). 

English
Method: Peel an avocado and squeeze it with fork, mix with tuna. Add salt and pepper to taste, decorate with fresh parsley and use as a sandwich spread. Keep in a fridge covered with olive oil so that the avocado does not become dark.

Italiano
Come si fa: Schiacciare un avocado sbucciato con una forchetta, mescolare con un po' di tonno. Aggiungere sale e pepe a piacere e servire con fette di pane o crostini, decorare con il prezzemolo fresco. Conservare in frigo, coprire con un po di olio. 

No comments:

Post a comment