Labels

30/05/2019

Pasta z awokado i tuńczyka (do chleba) - Avocado And Tuna Spread Recipe - Crostini con crema di avocado e tonno

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski
Wykonanie: Obrane ze skóry, dojrzałe awokado, rozbić widelcem, wymieszać dobrze z wyjętym ze słoiczka tuńczykiem, w proporcjach jakie nam odpowiadają. Doprawić ewentualnie solą i siekaną zieloną pietruszką. Podawać z pieczywem, np. crostini. Pastę przechowywać w lodówce, najlepiej z wierzchu zalać oliwą, by nie doprowadzić do utlenienia awokado (ciemnieje). 

English
Method: Peel an avocado and squeeze it with fork, mix with tuna. Add salt and pepper to taste, decorate with fresh parsley and use as a sandwich spread. Keep in a fridge covered with olive oil so that the avocado does not become dark.

Italiano
Come si fa: Schiacciare un avocado sbucciato con una forchetta, mescolare con un po' di tonno. Aggiungere sale e pepe a piacere e servire con fette di pane o crostini, decorare con il prezzemolo fresco. Conservare in frigo, coprire con un po di olio. 

No comments:

Post a Comment