#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Składniki/Ingredients/Ingredienti
1 duży bakłażan/ 1 big egg plant (aubergine)/ 1 melanzana grande
1 -2 łyżki mąki do oprószenia/ 1-2 ts plain white flour/ 1-2 cucchiai di farina
+
olej do smażenia/ oil for frying/ olio per friggere
sól do smaku/ satl to taste/ sale a piacere
Polski:
Wykonanie:
Obrany bakłażan kroimy w drobną kostkę. Osuszamy i prószymy mąką. Nadmiar mąki możemy usunąć za pomocą sitka. Smażymy na głębokim oleju, jak frytki. Solimy do smaku. Podajemy jako dodatek do innych potraw.
English
Method:
Peel and then cut the egg plant into small cubes. Sprinkle with flour and fry in deep oil like French fries. Serve with salt as a side dish.
Italian
Come si fa:
Sbucciamo la melanzana, tagliamola a dadini e copriamola con la farina. Friggiamo in olio profondo, come fossero patatine fritte, e serviamo col sale come ci piace.
No comments:
Post a Comment