#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/ Ingredienti1250 g twarogu / 44 oz ground fresh creamy cheese (quark)/ 1250 g di formaggio fresco cremoso
1.5 szklanki cukru/ 1.5 cup sugar/ 1.5 di tazza di zucchero
9-10 jajek/ 9-10 eggs/ 9-10 uova
200 g masła/ 7 oz butter/ 200 g di burro
1 budyń waniliowy*/ 1 vanilla custard (in powder)/ 1 bustina di budino alla vaniglia (in polvere)
cukier waniliowy (z prawdziwej wanilii)/ vanilla extract/ 1 bustina di vaniglia
Polski
Wykonanie:
Twaróg zmielić. Jeśli użyjemy tłustego twarogu, można zmniejszyć ilość masła. Ubić pianę z białek na sztywno i odstawić na chwileczkę. Masło stopić i ostudzić. Wymieszać dobrze ser z resztą składników na koniec delikatnie z pianą z białek. Wyłożyć na natłuszczoną formę, oprószoną bułką tartą lub kruszonymi sucharkami. Upiec w 180°C przez ok. 60 minut w tortownicy o średnicy 24 cm. Sernik można udekorować roztopiona czekoladą i orzechami włoskimi.
(*Jeśli ktoś nie ufa kupnym budyniom, oto domowy zamiennik: wymieszać 2 łyżki mąki pszennej z 2 łyżkami mąki ziemniaczanej, wraz z pokruszonym środkiem laski wanilii).
English
Method:
When you use quark, grind it before using. Beat the egg whites until stiff peaks form and melt the butter. Stir the cheese with the rest of the ingredients well and in the end add the beaten egg whites delicately. Place the cheese layer onto greased tin (24 cm/9.5 in diameter). Bake at 360° F for about 60 minutes. Decorate for example with dark chocolate melted and walnuts.
Italiano
Come si fa:
Far macinare il formaggio o farlo passare in un blender così diventerà ancora più morbido. Sbattere gli albumi. Far sciogliere il burro ed aspettare un po' finché il burro si raffreddi. Mettere tutti gli altri ingredienti insieme, poi amalgamare delicatamente il tutto con gli albumi sbattuti. Mettere su una teglia unta da 24 cm di diametro. Cuocere a 180 gradi per circa 60 minuti. Decorare per esempio con cioccolato sciolto e noci.
No comments:
Post a Comment