Labels

Lunch (241) Pranzo (237) Obiad (230) Cena (202) Cakes (166) Ciasta (164) Tea cakes (164) Torte (160) Ciastka (157) Dolcetti (153) Supper (147) Kolacja (123) Cookies (122) Dolci (122) Desery (114) Desserts (114) Pieczywo (72) Pane (69) Bread (68) Śniadania (47) Side dishes (41) Dodatki (38) Drinks (38) Bevande (37) Napoje (37) Insalate (33) Salads (33) Sałatki (33) Breakfasts (32) Antipasti (31) Akcje kulinarne (30) Contorni (30) Przystawki (28) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Preserves (24) Przetwory (24) Pancakes (23) Starters (23) Le crepes (22) Naleśniki (22) Pizza (17) Gratin (14) Zapiekanka (14) Marmellate (13) Confetture (11) Konkurs (10) Biscotti salati (5) Colazioni (4) Gardiniere (4) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

23/10/2019

Krokiety z cukinii - Zucchini croquettes - Crocchette di zucchine

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski
Wykonanie: Umyte cukinie pokroić wzdłuż i na ćwiartki, posolić i popieprzyć do smaku. Panierować w mące, jajku i bułce tartej, można dodać startego parmezanu lub innego sera wg uznania i upiec delikatnie w piekarniku. PS. U mnie bułka tarta razowa, ma ciemny kolor:) . A u Edytki, jeszcze smaczniej!!!

English 
Method: Cut the zucchini into rectangular pieces, salt them and dip every zucchini piece into beaten eggs and then into breading mixture. You can add grated cheese into your breading mixture. Bake them in the oven until golden brown.

Italiano
Come si fa: Tagliare le zucchine come vedete sulle foto e passatele prima con la farina, poi con le uova sbattute ed alla fine con il pan grattugiato (il mio è rustico, un po' scuro) amalgamato con il formaggio grattugiato. Fatele cuocere in forno caldo a 180°C.


Źródło:/Source:/La ricetta originale:

Przepis bierze udział w moich poniższych akcjach kulinarnych:
Warzywa dyniowate w naszej kuchni 2019 część II
Warzywa dyniowate w naszej kuchni 2019 część III

No comments:

Post a comment