#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
200 g kaszy jaglanej/ 1 onion/ 200 g di miglio
1 cebula/ 1 -2 garlic cloves/ 1 cipolla
1 mała dynia hokkaido/ 1 Hokkaido pumpkin/ 1 piccola zucca Hokkaido
kawałek łodygi selera naciowego/ 1 celery piece/ pezzo di costola di sedano
kurkuma i galgant,/ curcuma and galangal / curcuma e galanga
sól i pieprz do smaku/ salt and pepper to taste/ sale e pepe
olej z oliwek/ olive oil/ olio di oliva
Polski
Wykonanie: Dynię oczyścić, pokroić, oprószyć ziołami (opcjonalnie, u mnie jest to zahatar) i skropić oliwą i upiec w piekarniku (ok. 20 minut). Ugotować kaszę (wcześniej zalać zimna wodą, po czym wrzątkiem). Cebulę wraz selerem naciowym usmażyć na oliwie. Wymieszać wszystko razem z kaszą, doprawić solą, pieprzem, kurkumą i galgantem.
English
Method: Wash and clean the pumpkin, then slice it and bake in the oven over medium heat for about 20 minutes. Boil the millet in 2½ cups of water for 10 – 12 minutes and let rest for 5 minutes. Meanwhile, chop the onion and celery and fry in a small amount of olive oil over small heat until golden brown. Mix all the ingredients well together. Season the millet with curcuma and galangal, salt and pepper.
Italiano
Come si fa: Lavare bene e pulire la zucca, cospargerla di erbe aromatiche come zahatar e far cuocere nel forno caldo per circa 20 minuti. Cuocere il miglio (prima sciacquarlo bene in acqua corrente). Far rosolare la cipolla ed il sedano con un filo d'olio d'oliva. Mescolare il tutto con un po' di sale e pepe e condire con la curcuma e la galanga.
No comments:
Post a Comment