Labels

06/06/2019

Sorbet melonowy z nieszpułką - Cantaloupe And Medlar Sorbet - Sorbetto di melone e nespole

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti
150 g cukru/ 5 oz sugar/ 150 g di zucchero
400 g miąższu z melona/ 14 oz melon pulp (net weight)/ 400 g di polpa di melone
100 g miąższu z nieszpułek/ 3.5 oz medlar pulp/ 100 g di polpa di nespole
sok z 1 cytryny/ 1 lemon juice/ succo di 1 limone
1 kieliszek brandy/ 1 glass brandy/ 1 tazzina di brandy

Polski
Wykonanie:  Zmiksować porządnie wszystkie składniki. Wlać wpierw do maszynki do lodów lub od razu wstawić do zamrażalnika  na około 12 godzin. Udekorować np. listkami świeżej melisy, jak na fotografii poniżej, lub mięty.

English
Method:  Mix or blend all the ingredients. To cool down the ice-cream mixture use your ice cream machine until cream is ready. Alternatively leave it in a bowl and put it into in the freezer for about 12 hours. Decorate with fresh lemon balm or mint leaves.

Italiano
Come si fa: Lavorare con il mixer tutti gli ingredienti. Mettere nella gelatiera o direttamente nel freezer per almeno 12 ore. Decorare con foglie fresche di melissa oppure menta.



Przepis bierze udział w poniższej akcji kulinarnej:

4 comments:

  1. Muszą być naprawdę smaczne i orzeźwiające :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dziękuję! Tak, nieszpułki są soczyste i smaczne, ale i bez nich sorbet jest pyszny, pod warunkiem, że mamy w posiadaniu dobry melon :).

      Delete
  2. Super orzeźwiający deser :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dziękuję! Tak, jest pyszny. Serdecznie pozdrawiam ;). A.

      Delete