#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
gorzka czekolada/ dark chocolate/ cioccolato fondente
ryż preparowany/ puffed rice/ riso soffiato
wiórki kokosowe/ coconut flakes/ farina di cocco
chipsy kokosowe/ coconut chips/ chips di cocco
mleko kokosowe/ coconut milk/ latte di cocco
cukier trzcinowy/ cane sugar/ zucchero di canna
mus truskawkowy/ strawberry mousse/ mousse alle fragole
mus truskawkowy/ strawberry mousse/ mousse alle fragole
Wykonanie: Rozpuszczamy czekoladę z małą ilością mleka i cukru, mieszamy z ryżem preparowanym i wiórkami kokosowymi, wylewamy na blaszkę, przykrywamy chipsami kokosowymi, dociskamy i odkładamy do lodówki na kilka godzin. Wyjmujemy z lodówki, kroimy w paski. Deser przechowujemy w lodówce. Przed podaniem polewamy musem truskawkowym.
English
Method: Melt the chocolate with little milk and sugar, mix with puffed rice and coconut flakes, stir well and then pour into a baking tin. Cover with the coconut chips and leave in the fridge for several hours. Then take it out of the fridge and cut into bars, decorate them with strawberry mousse.
Italiano
Come si fa: Far sciogliere il cioccolato con un po' di latte di cocco e zucchero, aggiungere la farina di cocco assieme al riso soffiato (q.b.), mescolare bene e versare in una teglia. Coprire la superficie con i chips di cocco e far riposare per qualche ora in frigo. Togliere dal frigo e tagliare a strisce, decorarle con la mousse alle fragole prima di servire. Conservare in frigo.
Przepis bierze udział w poniższej akcji kulinarnej:
No comments:
Post a Comment